3designstudio-architecture-icon

Αρχιτεκτονική

Η τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης χρησιμοποιείται στον τομέα της αρχιτεκτονικής για την κατασκευή μακετών και μοντέλων. Η τρισδιάστατη απεικόνιση του κτιρίου και στη συνέχεια η κατασκευή της μακέτας, βοηθάει στον έλεγχο και την καλύτερη κατανόηση της αρχιτεκτονικής μελέτης.

Μπορούμε να τυπώσουμε τα μοντέλα σας λευκά είτε σε μια ποικιλία 14 χρωμάτων, με απόλυτη ακρίβεια στην κλίμακα που επιθυμείτε.

3designstudio-architecture
3designstudio αρχιτεκτονικη
3designstudio αρχιτεκτονικη
3designstudio-industry-icon

Βιομηχανία

Η χρήση του 3D Printing & 3D Scanning στην ανάπτυξη των βιομηχανικών προϊόντων έχει  σημαντικό  ρόλο, τόσο στην επίσπευση της παραγωγικής διαδικασίας, όσο και στη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι ότι μπορείτε να δείτε τα σχέδια σας σε πραγματικά μοντέλα, να ελέγξετε την εργονομία, τη λειτουργικότητα, την αισθητική και να παρέμβετε, κάνοντας αλλαγές όπου απαιτείται, τελειοποιώντας το μοντέλο σας πριν από τη χύτευση του τελικού καλουπιού.

Βιομηχανικά προϊόντα, εξαρτήματα μηχανημάτων, ανταλλακτικά βιομηχανικών κατασκευών, ρομποτικοί μηχανισμοί και λοιπά πρωτότυπα, μπορούν να δημιουργηθούν εύκολα και οικονομικά μέσω της τρισδιάστατης εκτύπωσης.

3designstudio-viomixania
3designstudio βιομηχανια
3designstudio βιομηχανια
3designstudio-jewellery-icon

Κόσμημα

Η αγορά των 3D printed κοσμημάτων, έχει  ξεκινήσει ως μόδα από τη Νέα Υόρκη και αναπτύσσεται συνεχώς. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας μπορείτε να δημιουργήσετε άμεσα το αγαπημένο σας κόσμημα όπως εσείς το έχετε φανταστεί ή εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε έτοιμα σχέδια από designers που ειδικεύονται σε αυτό τον κλάδο (σχέδια μπορείτε να βρείτε σε ιστοτόπους όπως το https://www.pinterest.com κ.α)

Επίσης, μπορείτε να σαρώσετε ένα υπάρχον κόσμημα , να επεξεργαστείτε το ψηφιακό αρχείο σχεδιασμού και να το εκτυπώσετε με εξαιρετική ταχύτητα, ανάλυση και φινίρισμα επιφάνειας.

Τα 3D printed κοσμήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πρωτότυπα για κοσμήματα που θα είναι από μέταλλο, χρυσό, ασήμι κ.α

3designstudio-kosmima
3designstudio-kosmima-2
3designstudio-kosmima-3
3designstudio-fashion-icon

Μόδα

Είναι ο 3dprinter η νέα ραπτομηχανή? Και όμως ναι !

Το 3d Printing επαναπροσδιορίζει την παραδοσιακή σχέση ανάμεσα στο σχεδιαστή και τον καταναλωτή, διότι με το 3D Printing η μόδα προσαρμόζεται στα μέτρα του ενός ατόμου όπως ακριβώς και στην υψηλή ραπτική. Ο καταναλωτής είναι σε θέση να παραγγέλνει αντικείμενα μόδας ακριβώς στα μέτρα του και  να παρεμβαίνει στο σχεδιασμό αυτών. Είδη ρουχισμού, αξεσουάρ, καθώς και παπούτσια μπορούν να εκτυπωθούν σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων.

3designstudio-fashion-1
3designstudio-fashion-2
3designstudio-fashion-3
3designstudio-aviation-icon

Μοντελισμός

Η τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο και για τους λάτρεις του μοντελισμού, καθώς μπορούν  να επισκευάσουν ή να συμπληρώσουν κάποιο μοντέλο τους, εκτυπώνοντας το σπασμένο ή χαμένο κομμάτι.

Μπορούν ακόμα να εκτυπώσουν ένα δικής τους έμπνευσης μοντέλο ή φιγούρα, ολόκληρο ή σε κομμάτια με σκοπό να το συναρμολογήσουν και στη συνέχεια να το επεξεργαστούν στην τελική του μορφή (φινίρισμα, βάψιμο).

3designstudio-modelismos
3designstudio μοντελισμος
3designstudio μοντελισμος
3designstudio-art-icon

Τέχνη & Διακόσμηση

Δημιουργήστε μοναδικά διακοσμητικά αντικείμενα  μέσω της τρισδιάστατης εκτύπωσης σύμφωνα με τις δικές σας ιδέες κάνοντας την καθημερινότητά σας πιο ιδιαίτερη. Η τρισδιάστατη εκτύπωση έχει  αλλάξει τα δεδομένα στο χώρο της τέχνης και γενικά σε ό,τι έχει σχέση με τη δημιουργία. Από την γλυπτική, το χορό, τη μουσική, το art and craft μέχρι και το animation, το 3D printing δίνει στον καλλιτέχνη τη δυνατότητα να υλοποιήσει σε τρεις διαστάσεις ότι έχει φανταστεί !

Η 3D τεχνολογία είναι σημαντική  στον τομέα της αναπαραγωγής έργων τέχνης καθώς μέσω της 3D σάρωσης και της εκτύπωσής τους (σε ίδιες ή άλλες διαστάσεις)  κερδίζουμε σημαντικό  χρόνο σχεδίασης. Παράλληλα, μέσω του ψηφιακού αρχείου της σάρωσης έχουμε τη δυνατότητα  προσαρμογών και διορθώσεων.

τεχνη
3designstudio-texni-diakosmisi-2
3designstudio-texni-diakosmisi-3
3designstudio-archaeology-icon

Αρχαιολογία

Η χρήση της τρισδιάστατη εκτύπωσης (3D printing) στην επιστήμη της αρχαιολογίας δίνει τη δυνατότητα να γίνει πιο εύκολη η αναπαραγωγή και η μελέτη αρχαιοτήτων. Τα περισσότερα αρχαία αντικείμενα βρίσκονται διασκορπισμένα σε μουσεία ανά τον κόσμο για λόγους συντήρησης, ενώ πολλά από αυτά είναι μόνιμα αποθηκευμένα λόγω έλλειψης χώρου.  Με τη δημιουργία πραγματικών αντιγράφων μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης (προτομές, αγάλματα, αγγεία, κοσμήματα, κτλ.) ακόμα και τα πιο μικρά αντικείμενα μπορούν να αναπαραχθούν για μελέτη ή και έκθεση αντιγράφων των οποίων τα πρωτότυπα δεν υπάρχει η δυνατότητα να εκτεθούν.

Οι ερευνητές μπορούν να παραλάβουν ένα πιστό αντίγραφο όπου και αν βρίσκονται. Τέλος, η αντιγραφή και αναπαραγωγή αρχαίων έργων τέχνης για εμπορικούς σκοπούς είναι πλέον μια απλή διαδικασία.

3designstudio-archeology
3designstudio αρχαιολογια
3designstudio αρχαιολογια
3designstudio-medical-icon

Ιατρική

Η τρισδιάστατη εκτύπωση στον τομέα της ιατρικής βρίσκεται σε σχετικά πρώιμο στάδιο, αλλά αναμένεται να γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.

Στην επιστήμη της ιατρικής, οι 3D εκτυπωτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την δημιουργία προπλασμάτων οργάνων, ώστε ένας χειρουργός να μπορεί να εξετάσει στην φυσική του κλίμακα ένα όργανο αντί να το βλέπει σε εικόνες τομογραφίας γιατί μπορεί να διακρίνει ευκολότερα τυχόν ανωμαλίες και σημεία στα οποία μπορεί να δυσκολευτεί κατά την διάρκεια της επέμβασης με στόχο να προβλέψει τις ενέργειες που θα πρέπει να εκτελέσει και να σχεδιάσει καλύτερα την εγχείρηση. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα για καλύτερη εκπαίδευση των νέων χειρουργών σε τρισδιάστατα εκτυπωμένα όργανα. Επίσης, είναι δυνατό να κατασκευαστούν προσθετικά μέλη καθώς και διάφορες ιατρικές συσκευές που είναι προσαρμοσμένες στον κάθε ασθενή όπως  ακουστικά βαρηκοΐας που ταιριάζουν τέλεια στο αυτί.

Μελλοντικά, οι 3D εκτυπωτές  θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την δημιουργία οργάνων μέσω της εκτύπωσης ανθρώπινων κυττάρων ή για την κατασκευή οστών. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί επεμβάσεις σε ανθρώπους που υπέστησαν κακώσεις σε οστά μετά από ατυχήματα, ώστε να αντικατασταθούν με νέα εκτυπωμένα τα οποία μοντελοποιούνται με βάση τα πρωτότυπα ώστε να  ταιριάζουν ακριβώς στον ασθενή. Επιπρόσθετα, θα γίνονται μεταμοσχεύσεις εκτυπωμένων οργάνων όμοιων με τα αρχικά και με ιστό του ίδιου του ασθενή ώστε να είναι συμβατά και να μην  υπάρχει η ανάγκη εύρεσης δοτών.

3designstudio-medicine
3designstudio ιατρικη
3designstudio-education-icon

Εκπαίδευση

Μέσω του 3d printing η θεωρία γίνεται πράξη καθώς διευκολύνει τους εκπαιδευόμενους στην κατανόηση και προσέγγιση πολλών και διαφορετικών επιστημών. Επίσης, επιτυγχάνεται η εξοικείωση με την προηγμένη τεχνολογία, που είναι πλέον απαραίτητο εφόδιο για τον καθένα.

Η τρισδιάστατη εκτύπωση στον τομέα της εκπαίδευσης έχει πάρα πολλές εφαρμογές όπως στους τομείς της μηχανολογίας, βιολογίας, αρχιτεκτονικής, τοπογραφίας, αρχαιολογίας, ιστορίας και  άλλα. Το επιστημονικό αντικείμενο μπορεί να παρουσιαστεί με μεγαλύτερη αμεσότητα, μέσω της χρήσης εκτυπωμένων σχετικών μοντέλων, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των εκπαιδευομένων.

Η τρισδιάστατη εκτύπωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το επίπεδο του δημοτικού, μέχρι το πανεπιστημιακό επίπεδο ως εργαλείο τεχνολογικής έρευνας και πειραματισμού.

3designstudio εκπαιδευση
3designstudio εκπαιδευση
3designstudio εκπαιδευση