Δίνοντας ακόμη περισσότερες επιλογές και λύσεις στον τομέα της προσθετικής κατασκευής, η Stratasys φέρνει πλέον στην αγορά προηγμένα ελαστομερή  για τα κορυφαία της μηχανήματα που χρησιμοποιούν την τεχνολογία FDM. Η  λύση του ελαστομερούς για  τρισδιάστατους εκτυπωτές FDM προορίζεται να προσφέρει στους κατασκευαστές νέα επίπεδα ελαστικότητας και  ανθεκτικότητας με πραγματική διαλυτή υποστήριξη προκειμένου να μεταμορφώσουν στην κυριολεξία τις παλαιότερες διαδικασίες σχεδιασμού και πρωτοτύπων.

Ενισχύοντας τις επιλογές των μηχανικών με γρήγορης εκτύπωσης , ακριβή και λειτουργικά ελαστομερή, οι πελάτες μπορούν πλέον να παράγουν ανταλλακτικά με μοναδική ανθεκτικότητα – με δυνατότητα τεντώματος ή συμπίεσης χωρίς να χάνουν το σχήμα τους. Το υλικό  προσφέρεται σε όλα τα μοντέλα  της σειράς  F123 3D Printer. Το Stratasys TPU 92A Elastomer έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει τις ανάγκες των κατασκευαστών που απαιτούν μεγάλη επιμήκυνση εξαρτημάτων, υψηλή ανθεκτικότητα και πλήρη ελευθερία σχεδιασμού. Σε συνδυασμό με την υδατοδιαλυτή υποστήριξη hands-free αποτελεί μια   λύση η οποία  μπορεί να μειώσει σημαντικά τόσο τον χρόνο παραγωγής όσο και το κόστος εργασίας.

«Η δημιουργία ελαστομερών εξαρτημάτων με χρήση παραδοσιακών καλουπιών σιλικόνης ή CNC είναι εξαιρετικά δαπανηρή και χρονοβόρα – ενώ είναι η άποψή μας ότι άλλες τεχνικές προσθετικής κατασκευής δεν μπορούν να αποδώσουν εξαρτήματα με το μέγεθος και την πολυπλοκότητα της προσέγγισης του  ελαστομερούς μας», δήλωσε ο Zehavit Reisin, Αντιπρόεδρος και Προϊστάμενος Επιχείρηματικών Λύσεων και Υλικών της  Stratasys. «Οι κατασκευαστές απαιτούν λύσεις 3D εκτύπωσης  που μπορούν να λειτουργήσουν ως πραγματικά πρωτότυπα και να δοκιμαστούν σε ακραίες συνθήκες. Με αξιόπιστα και εξαιρετικά ανθεκτικά εξαρτήματα, οι λύσεις μας έχουν σχεδιαστεί για να επιτρέπουν στους πελάτες να κάνουν ακριβώς αυτό.»